CULTON – En infokilde for verdens nyttearter

Etter tre års utvikling har vi i Bi-O gleden av å lansere CULTON Foundation, en ideell norskregistrert stiftelse som skal utvikle den første komplette oversikt over plantesorter og dyreraser. Vi introduserer også en reformert systematikk og navneregler for de kultiverte organismene, med de nederlandske systematikerne som har utviklet dette med på laget.

Håpet er å bidra til at arbeidet med selve grunnlaget for matproduksjonen, de genetiske ressursene, blir mer effektivt slik at vi kan utvikle bedre informasjonssystemer og verktøy for å tilpasse oss klimaendringene og sikre produksjonen av mat og andre naturbaserte nytteprodukter.

Vi trenger minimum kr 100 000 i stiftelseskapital for å få etablert stiftelsen slik at prosjektet kan komme i gang.

Les alt om prosjektet her: culton.org

Velkommen med på laget!

(Vår første folkefinanskampanje på Spleis vinteren 2022/23 skaffet ca. 7000 kr, og vi satser nå på å få inn grunnkapitalen via Bi-O Stocks)

Sist oppdatert 2023-10-29 av Bi-O

Legg igjen en kommentar