Jordskokk

– en investering for livet

Jordskokk er lite utsatt for plantesykdommer, i motsetning til potet, så har du en sort så kan det fort være du har den for livet. Det eneste du må huske på er å tynne feltet, for ellers blir det for tett med planter og bare små knoller. Det beste er å veksle mellom minimum to felt, så du alltid har ca 30cm mellom plantene (ca 10 cm dybde). Du kan ta opp og sette om våren, men det beste er å høste og sette om høsten.

Knollene tåler frost, men blir det snøfattig og mye tining og påfrysing om hverandre, kan det bli en del skade. Dessuten kan jordrotter og andre dyr forsyne seg. Det er garantert en del igjen i det gamle feltet som kommer opp, og disse kan flyttes så lenge de kun så vidt har begynt å skyte, som regel ut mai.

Vi har arbeidet med jordskokk i mange år og har over ca 60 navnede sorter samt en rekke eksperiment-varianter. Sortene stammer for det meste fra NIBIO Landvik, som har samlet inn sorter fra hele Norge for noen år tilbake, samt tatt inn en del sorter fra Genbanken i Kanada.

Se også info og dyrkingsveileder fra NIBIO.

Vi har lagt ut de kanadiske, samt enkelte interessante av de norske i nettbutikken. Flere kommer etter hvert.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er NC10-196-b-1024x867.jpg
Den kanadiske sorten NC10-196

Legg igjen en kommentar