Et minutt med naturen

Av Karl Aakerro, daglig leder Bi-O

Her er noen meditasjoner på rundt et minutt. Noen ganger tenker jeg de kanskje burde vært kalt “ett minutts stillhet for naturen”, men vi får vel prøve å smøre oss med litt optimisme, tross alt.

Ingen filmtekniske ambisjoner, det er ikke poenget. Det er kun gjort med håndholdt mobil med ganske dårlig kamera. Poenget er bare at det gir en glede å observere ett fenomen i naturen løpet av ett eneste minutt. Det er nok til å kjenne at man har lagt merke til noe. Oftest er det helt såkalt ubetydelige ting, som bare er der og som vi ofte overser. Og så kan det hende man har fått med seg mer å tenke over når man ser resultatet enn det man fokuserte på da man filmet. Som f.eks lydbildet… vinden, mine skritt, kanskje min egen pust, biltrafikk, togtrafikk.. all travelheten i menneskenes gjøren og laden på denne lille steinballen vi bor på.

Prærieløk gir et vell av vakre blomster som står lenge.

Dagpåfugløye heter Aglais io eller European peacock på engelsk.

Myntene er ikke så gode seint på sommeren, men det er da insektene har fest.

Denne liker jeg, flott å se sommerfuglene danse. Kanskje de blir litt rusa av blomstenes dufter.

I år ble det endelig til at jeg fikk dyrket kamille til kveldstéen. Jeg kan love det er enn annen kvalitet enn det meste man får kjøpt. Legg merke til lydbildet. Det også er der jo bare hele tiden her jeg bor mellom en vei og en toglinje, men får liksom et annen perspektiv opp mot disse blomstene som bare er og er og produserer et hav av blomster bare noen få dager etter at jeg plukket alt de hadde.