Jordskokk ‘NC10-196’

kr 149,00

Kanadisk landsort med avlang form, jevn knollstørrelse, og relativt riktgivende. Noe sein knollsetting. En av våre favoritter.

3-5 setteknoller

På lager

Varenummer: B-PLN-00131 Kategori: Stikkord: , ,

Beskrivelse

Helianthus tuberosus

Kanadisk landsort som er en av de sletteste vi har, dvs. at den i liten grad setter sideknoller, og dermed fin å skrelle, dersom man ønsker det. NB! Knollene på hovedbildet er tatt opp tidligere på høsten enn de vi leverer i år, som er rundere i formen og kan ha antydning til knudrete form. Se siste bilde i produktgalleriet. Det vil også inngå små knoller i leverenansen, for å holde transportvekten nede. Disse vil utvikle seg til fullgode planter.

Sorten har sin opprinnelse fra den kanadiske og den danske (nordiske) genbanken. Knollene er prøvd ut i norsk klima i regi av Nibio i forskningsprosjekt finansiert av Norges forskningsråd (KMB Prosjektnummer:1910105, avsluttet 2011).

Nibio’s betingelser gjelder også for Bi-O AS og for kjøpere av produket, og innebærer

1) at de beholder sine navn fra genbanken, dvs. kun kodenavn (bokstaver og tall) ved enhver videreformidling av knoller, og ikke formidles under andre navn

2) at dersom materialet skal brukes i forbindelse med foredling, må dette avtales med de opprinnelige genbanken(e) materialet stammer fra.

Kontakt da Canadian national genebank Plant Gene Resources of Canada eller Nibio, Landvik

Les om dyrking her.

NB! Vi erstatter ikke knoller med småskader.

Vi greier ikke oppdage absolutt alle småskader under håndtering og pakking, og dette har ingen betydning for livskraften, da jordskokk snarere blir et ugressproblem dersom det ligger rotbiter igjen fra året før.

Tilleggsinformasjon

Vekt 250 g
Dimensjoner 18 × 10 × 5 cm