Luftløk ‘Randaberg’, toppløk

kr 119,00

Krysning av kepaløk og vårløk. Robust sort med store toppløk, lite motstand mot rustsopp, dermed brukbar som vårløk kun ut juni. Store toppløk.

5-10 toppløk

På lager

Varenummer: B-PLN-00789 Kategori: Stikkord: , ,

Beskrivelse

Allium × proliferum

Luftløk er en krysning mellom vanlig kepaløk (Allium cepa) og vårløk (Allium fistulosum), som oppstår spontant eller ved avl og er en steril hybrid. Den har større løkbunn enn vårløk, men langt mindre enn kepa, og brukes mest på samme måte som vårløk. Utover i sesongen dannes det klaser av toppløk, som begynner å skyte skudd, og slik kan det fortsette i flere etasjer. Derfor kalles den også etasjeløk. Etter hvert blir den topptung og bøyer seg mot bakken. Da slår ofte toppløkene seg ned og danner røtter, og slik fortsetter det bortover i hagen. Derfor kalles den på engelsk også «Walking onion». I tillegg heter den av en eller annen grunn også der «egyptian onion». I Norden har man uttrykket «pensjonistløk», fordi man kan høste toppløkene selv om man skulle begynne å slite med å bøye seg ned.

Denne stammer fra Randaberg i Rogaland, og har store toppløk, som også kan spises. Sorten er ikke fri for rustsopp etter juni i Maridalen (Oslo), men til gjengjeld hardfør og kraftig i veksten.

 

Tilleggsinformasjon

Vekt 50 g
Dimensjoner 5 × 3 × 2 cm

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Luftløk ‘Randaberg’, toppløk”

Du liker kanskje også…