Vossakvann ‘Teigdalen’, frø

kr 149,00

Angelica archangelica var. maiorum er en variant av fjellkvann som er et resultat av en gammel dyrkingstradisjon på Voss. Vanlig fjellkvann har hule stengler og en noe bitter smak, men vossakvann har mer eller mindre fylte stengler og en mildere og friskere smak. ‘Teigdalen’ er én av tre kjente varianter.

Dette er et eksklusivt produkt med få porsjoner, og prisen for frø er relativt høy slik at vi kan finansiere arbeidet.

Småplanter vil være tilgjengelig sommeren 2023. Frø utpå sensommeren.

Frø, ca 50 stk.

Tomt på lager

Varenummer: B-PLN-02212 Kategorier: ,

Beskrivelse

Angelica archangelica var. maiorum er en variant av fjellkvann som er et resultat av en gammel dyrkingstradisjon på Voss. Vanlig fjellkvann har hule stengler og en noe bitter smak, men vossakvann har mer eller mindre fylte stengler og en mildere og friskere smak.

Ved å selektere for disse kvalitetene over flere hundre år, og i små avgrensede kvannegårder, oppstod det i tillegg flere separate linjer av vossakvann, også de med ulike egenskaper. Dyrkingen er gått mye tilbake de siste årtier, det er antagelig kun 3 linjer igjen, og av enkelte av disse kun få individer.

Gården Mestad ligger i Teigdalen, vest i Voss. Linjen er ikke stabil mht fyllt stengel, så det må arbeides med seleksjon. Det ble samlet frø der høsten 2017, og det kom 65 planter ut av første såing, og vi har arbeidet noen år på basis av dette. Se også Archangelica.no

NB! Bør sås så snart som mulig for best resultat, for spireevnen reduseres relativt raskt.

Tilleggsinformasjon

Vekt 50 g
Dimensjoner 23 × 2 × 2 cm
Tolltariffnummer

12119000

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Vossakvann ‘Teigdalen’, frø”

Du liker kanskje også…