Tilbud!

Vossakvann ‘Markusteigen’

kr48,71

Angelica archangelica var. maiorum er en variant av fjellkvann som er et resultat av en gammel dyrkingstradisjon på Voss. Vanlig fjellkvann har hule stengler og en noe bitter smak, men vossakvann har mer eller mindre fylte stengler og en mildere og friskere smak.

Småplanter, ca 15-20 cm.

83 på lager

Beskrivelse

Angelica archangelica var. maiorum er en variant av fjellkvann som er et resultat av en gammel dyrkingstradisjon på Voss. Vanlig fjellkvann har hule stengler og en noe bitter smak, men vossakvann har mer eller mindre fylte stengler og en mildere og friskere smak.

Ved å selektere for disse kvalitetene over flere hundre år, og i små avgrensede kvannegårder, oppstod det i tillegg flere separate linjer av vossakvann, også de med ulike egenskaper. Dyrkingen er gått mye tilbake de siste årtier, det er antagelig kun 3 linjer igjen, og av enkelte av disse kun få individer.

Gården Markusteigen er en nedlagt fjellgård nord for Voss. Linjen var nærmest utdødd, men det finnes samlinger som vi har fått tilgang til gjennom prosjektet Archangelica.no

Vi har etablert et felt på Sørbråten gård i Maridalen med ca 400 planter. Disse vil det gjøres streng seleksjon på i 2022, dvs at kun planter med helt fyllt stengel bevares, og det forventes frø i 2023. Vi har noen få planter igjen ifm etableringen av feltet.

Tilleggsinformasjon

Vekt 50 g
Dimensjoner 23 × 2 × 2 cm

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Vossakvann ‘Markusteigen’”

Du liker kanskje også…