Vossakvann ‘Markusteigen’, småplanter

kr 149,00

Angelica archangelica var. maiorum er en variant av fjellkvann som er et resultat av en gammel dyrkingstradisjon på Voss. Vanlig fjellkvann har hule stengler og en noe bitter smak, men vossakvann har mer eller mindre fylte stengler og en mildere og friskere smak.

Dette er et eksklusivt produkt med få porsjoner.

Normalt: 3-5 småplanter, ca 15-20 cm.

NB! Hadde 16 planter igjen, og 8 på ventelista, så legger ut resten for 99,- så blir det 2 på hver.

Tomt på lager

Varenummer: B-PLN-02211 Kategorier: ,

Beskrivelse

Angelica archangelica var. maiorum er en variant av fjellkvann som er et resultat av en gammel dyrkingstradisjon på Voss. Vanlig fjellkvann har hule stengler og en noe bitter smak, men vossakvann har mer eller mindre fylte stengler og en mildere og friskere smak.

Ved å selektere for disse kvalitetene over flere hundre år, og i små avgrensede kvannegårder, oppstod det i tillegg flere separate linjer av vossakvann, også de med ulike egenskaper. Dyrkingen er gått mye tilbake de siste årtier, det er antagelig kun 3 linjer igjen, og av enkelte av disse kun få individer.

Gården Markusteigen er en nedlagt fjellgård nord for Voss. Linjen var nærmest utdødd, men det finnes samlinger som vi har fått tilgang til gjennom prosjektet Archangelica.no

Vi har etablert et felt på Sørbråten gård i Maridalen med ca 400 planter. Disse vil det gjøres streng seleksjon på i 2022, dvs. at kun planter med helt fylt stengel bevares.

Tilleggsinformasjon

Vekt 50 g
Dimensjoner 23 × 2 × 2 cm
Tolltariffnummer

12119000

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Vossakvann ‘Markusteigen’, småplanter”

Du liker kanskje også…