Betale med Cardano

Vi har åpnet for å prøve ut at dere som kunder kan betale med kryptovalutaen ADA, utviklet av prosjektet Cardano. Vi gjør dette fordi vi er sikre på at disse nye valutasystemene er kommet for å bli, og fordi Cardano kommer til å bli blant de fremste.

Hvorfor Cardano

Dette er antagelige den mest miljøvennlige cryptovalutaen, og dessuten etter manges syn den mest robuste og sikre av systemene som er i ferd med å vokse fram.

Grunnen til at det er miljøvennlig er at dette er et system som bruker såkalt Proof-of-stake (PoS) og ikke Proof-of-work (PoW) som verifisering, dvs. at det brukes kun en brøkdel av energien f.eks. Bitcoin krever, som er et PoW-system.

Grunnen til at det er sikkert, er at systemet er bl.a. at det er bygget gjennom nitidig vitenskapsbasert prosess basert på det ypperste innen kryptografivitenskap.

Gå til Cardanos eget nettsted, eller google rundt. Vi skal komme mer info etter hvert.

Hvordan betale med ADA

Vi har testet ut en ny plugin til vår Woocommerce nettbutikk som oppretter betalingsløsning for ADA i kassen på vanlig måte.

Vi går ut fra at de som ønsker å betale med ADA allerede er litt inne i dette med kryptovaluta, så vi skriver ikke en egen grunnleggende innføring om dette her.

Det er ett praktisk spørsmål vi ønsker å løsningen skal informere bedre om, og inntil videre skriver vi det bare her: Du blir bedt om å lime inn Transaction ID i checkout, men det er ikke opplagt hva dette er, men dette finner du på cardanos offisielle “blockchain explorer” der alle transaksjoner ligger åpent tilgjengelige:

NB! Viktig å være klar over:

Du godtar forhåndsbetaling uten reservasjon

Siden dette pr. definisjon er betaling uten bruk av betalingsformidler (bank e.l.), er det ikke teknisk mulig å tilby reservasjon av betaling som så frigis til vår konto når vi har levert. Ved å betale med krypto gir du ditt samtykke til at vi mottar betaling før leveransen settes i gang.

Se også oppdatering av våre salgsbetingelser mht betaling med kryptovaluta. (punkt 5)

Betaling med krypto regnes som realisering

Det betyr at du selger oss kryptoen, og gevinst/tap må da rapporteres i skattemeldingen via RF-1159 på samme måte som alle andre transaksjoner som involverer krypto, f.eks. valutahandel.

Se artikkel hos Skatteetaten

Legg igjen en kommentar